VAN GUILLAUME LUIJTEN

 

Hij was van huis uit fotograaf, totdat het vuur van de smidse Guillaume Luijten 23 jaar geleden greep. In zijn smederij, atelier annex museum, is hij bijna elke dag aan het werk en oefent hij zijn passie uit.

Eenmaal binnen in de smederij waant de bezoeker zich in lang vervlogen tijden. Oude gereedschappen en machines spreken niet alleen tot de verbeelding, maar worden gehanteerd door een gepassioneerde en vakbekwame smid die de ambachtsman en de kunstenaar in zich verenigt. De liefde voor het  ambacht staat voorop, maar wordt vooral aangewend om een kunstzinnig ontwerp tot een tastbaar eindproduct te brengen.

IMPRESSIE VIDEO

 

WAT JE ZULT LEREN

Tijdens de workshop door Guillaume zullen jullie kennis maken met het vak smeden. In het begin zullen jullie leren hoe je het smidsevuur moet temmen. Jullie leren langzaamaan het gereedschap en de machines kennen. Lederen schorten, veiligheidsbrillen en oordopjes zijn aanwezig voor gebruik. Guillaume zal jullie dan de juiste technieken leren om het ijzer te bewerken. Met als eindresultaat een eigen gesmeden mes!

 

DATUMS EN WAAR

 

 

Nieuwe Data Volgen

Lanterdijk 34

6116AH Roosteren (NL)

 

4u lange workshop Kunstsmeden van Guillaume Luijten.

Al het materiaal is inbegrepen in de workshop.
Kleding aan te doen: Katoenen of wollen kleding en bij voorkeur veiligheidsschoenen.
Bv : spijkerbroek en T-shirt.

Extraatje : Koffie, Thee, frisdrank en limburgse vlaai

Prijs : 76€

5-10 plaatsen

Eindresultaat: Gesmeed mes !