VAN NADIA & AN-VALERIE

 

Nadia Matthynssens heeft het glasblazen leren ontdekken in het Glazen Huis in Lommel. Ze is sinds de oprichting nauw betrokken geweest bij de werking van het Glazen Huis. "Als vrijwilligster werd ik verantwoordelijk voor de afwerking van de glasobjecten die in het atelier werden gemaakt. Stilaan werd ik ook ingeschakeld in het blaasatelier en mocht ik mee assisteren."

An-Valerie Vandromme kwam voor het eerst in aanraking met glasblazen tijdens haar master opleiding Keramiek en Glaskunst in het Sint-Lucas te Gent. Sindsdien heeft de microbe haar niet meer losgelaten. Na afstuderen is zij vorig jaar beginnen werken in het Glazen huis.

Samen geven zij de workshop glasblazen. Hierin worden de allereerste stapjes gezet in het leren vormen van het hete, vloeibare glas.

Craftz workshop Glazblazen Nadia en Valerie

WAT JE ZULT LEREN

 

Tijdens de workshop werk je met twee aan de blaasbank, onder begeleiding van Nadia of An-Valerie. Je leert hoe je het warme glas moet controleren aan de blaaspijp en hoe deze daarna wordt omgevormd tot een prachtig zelfgekozen ontwerp.

Na de eerste kennismaking met het atelier en de ovens, gaan we aan het werk. Eerst wordt er een simpele presse-papier gemaakt, met eventueel wat kleur in verwerkt. Eenmaal de eerste stapjes zijn gezet, begin je aan het echte werk en wordt er ook geblazen. Het doel is om zeker met één eigen geblazen drinkglas naar huis te gaan.

Twee dagen na de workshop is het mogelijk al je glascreaties mee naar huis te nemen !

 

DATUM EN WAAR

 

 

Woensdag 6 Juli 10:00u-17:00u

Atelier het Glazen Huis

Dorp 14

3920 Lommel

7u lange workshop Glasblazen van Nadia en An-Valerie

Kledij: Katoenen of jeans t-shirt of hemd met lange mouwen (geen synthetische kledij!), jeansbroek, gesloten schoenen.

Meebrengen: Een donkere zonnebril, eventueel een handdoek.

Het gemaakte glaswerk zal 2 dagen na de workshop op te halen zijn in het glazen huis omwille van de afkoelperiode.

Het is mogelijk je als groep in te schrijven en een eigen datum te kiezen door te mailen naar :
george@craftz.be

4 PLAATSEN

Prijs : 185€