VAN HUBERT SEEVENS

 

Hubert Seevens (70) uit Schoonbeek is al jaren imker. Met imkerij Kieleberg ziet hij zijn droom in vervulling gaan. "We verzekeren hiermee de toekomst van de imkerij en de bijenteelt", zegt hij. Imkerij Kieleberg heeft immers een dubbel doel. "Enerzijds willen we scholen, verenigingen en gewoon geïnteresseerde aantrekken zodat men kan leren hoe een imker met bijen werkt en wat de diertjes kunnen betekenen voor het milieu. Iedereen is welkom om eens te ervaren hoe het is om Imker te zijn."

Het tweede doel van imkerij Kieleberg is onderzoek voeren. "Hiervoor werken we samen met de universiteit van Gent. We doen proeven op selectie van bijen om te komen tot meer zachtaardige en ijverige honingbijen. Met ons onderzoek willen we ook ziektes opsporen en voorkomen." De imkerij is een samenwerking van de vzw Limburgse Imkersbond en het stadsbestuur.

Craftz workshop Imkeren van Hubert Seevens

WAT JE ZULT LEREN

 

Ben jij graag bezig met de natuur? Zou je graag zelf honing oogsten? Heb je interesse om Imker te worden? Tijdens de workshop Imker leer je hoe de bijen leven en werken. Je maakt kennis met de kasten. Hoe de honing verkregen wordt. En slingert je eigen honing.

Om honing voor comsumptie te verkrijgen moeten de mensen het overnemen van de bijen. Ze halen de ramen uit de bijenkasten ontzegelen ze, brengen dan de ramen in de slinger. Dit zorgt dat de honing vrij komt, na het slingeren wordt de honing in een vat gegoten om te rijpen. Vervolgens word de rijpe honing In potten gedaan zoals wij die in de winkel kunnen krijgen.
Hubert zal je alles vertellen over de koninginnen teelt en hoe de bestuiving werkt.

Mensen of kinderen die bang zijn van bijen kunnen het allemaal volgen van achter glas.

 

DATUM EN WAAR

 

 

Datum op Afspraak

Twaalfbunderstraat 20

3740 Bilzen

2u lange workshop Imker van Hubert Seevens

Kledij: Beschermende kledij wordt voorzien.

Het is mogelijk je als groep in te schrijven en een eigen datum te kiezen door te mailen naar :
george@craftz.be

5-10 PLAATSEN

Prijs : 35€